Behandelingen

Intakegesprek

Als je wilt ervaren wat VoetreflexPlus kan doen voor jouw klacht(en), maken we eerst een afspraak voor een intakegesprek, bij mij in de praktijk. Tijdens deze intake brengen we je klacht(en) in kaart, bespreken we je levensloop en sluiten we af met een ontspanningsmassage. Daarna beslis je of je verder wilt gaan met een behandeltraject of met losse behandelingen. Nadat ik inzicht heb gekregen in jouw klachten en de oorzaken daarvan, stel ik speciaal voor jou een behandelplan op.

Traject “Balans in en na de overgang”

Er zijn geen twee vrouwen hetzelfde en daarom heeft ook iedere vrouw andere klachten tijdens en na de overgang. Zowel lichamelijke als emotionele klachten. Het traject “Balans in en na de overgang” wordt daarom helemaal op maat voor jou gemaakt.
Het traject bestaat uit:

  • 6 therapeutische VoetreflexPlus behandelingen binnen drie maanden. Deze behandelingen zijn gericht op het weer in balans komen van je hormoonhuishouden. Dit heeft effect op meerdere aspecten van je leven.
  • Diverse tips over bijvoorbeeld ontspanning, voeding en andere kleine aanpassingen die weinig moeite kosten, maar tot grote verbeteringen kunnen leiden.

VoetreflexPlusbehandeling (losse therapeutische behandeling)

Een voetreflexbehandeling zorgt voor ontspanning, rust en verlichting van lichamelijke klachten, maar helpt ook bij mentale klachten. De behandeling heeft een positief effect op jouw energie en helpt met het oplossen van emotionele blokkades en het verminderen van mentale problemen.
Voetreflexologie valt onder de natuurgeneeskunde en is een holistische behandelwijze.
Bij een VoetreflexPlusbehandeling worden naast de reflexzones op de voeten ook de meridianen en acupunctuurpunten (door middel van acupressuur (druk geven met de vingers)) op de onderbenen meegenomen. Deze combinatie resulteert in een bijzonder effectieve behandeling.

Ontspanningsmassage (niet-therapeutische behandeling)

Een ontspanningsmassage is gericht op pure ontspanning en draagt op die manier bij aan de gezondheid, maar wordt niet gebruikt voor het behandelen van specifieke klachten. Net als bij alle andere massages komt het stofje oxytocine vrij, ook wel het knuffel- of gelukshormoon genoemd. Het werkt als een neurotransmitter in de hersenen en zorgt voor een positief en ontspannen gevoel. Deze massage is voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en even heerlijk wil genieten. Het effect van deze weldadige massage kan dagenlang doorwerken.

Magnesiumbehandeling (niet-therapeutische behandeling)

De magnesiumbehandeling is een “ontspanningsmassage-de-luxe”, een soort minikuur. Na deze ontspanningsmassage, waarbij gebruik wordt gemaakt van magnesium, zal het gevoel van ontspanning dieper zijn en langer duren. Er zijn een heleboel mensen met een tekort aan magnesium. Het is een enorm belangrijk en veelzijdig mineraal, dat onder meer helpt bij ontspanning van spieren, kramp, stress, vermoeidheid en slaapstoornissen, maar ook bij reumatische aandoeningen en huidaandoeningen. Een tekort aan dit mineraal zorgt voor een verergering van deze klachten. Helaas kan je lichaam maar een klein beetje magnesium opslaan.
De genoemde klachten worden ook vaak gelinkt aan de overgang en worden ervaren in en na de (peri)menopauze. Zweten (ook door opvliegers) zorgt ervoor dat iemand magnesium verliest, waardoor het tekort nog groter is. Deze verwenmassage met magnesium vult het tekort weer aan en is dus voor iedereen zeer geschikt, maar nog meer voor vrouwen in de overgang. Voor meer informatie over magnesium: klik hier.

Permsal Magnesium

Prijzen

De prijzen voor deze behandelingen zijn hier te vinden.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaarden