Voetreflexologie(Plus)

Traditionele voetreflexologie

Voetreflexologie is een eeuwenoude behandeling van de voeten. De oudste verwijzing is al meer dan 4000 jaar oud.

Onze voeten weerspiegelen ons hele lichaam. Door met een speciale duimtechniek bepaalde punten op de voet (reflexpunten) te behandelen ontstaat er in het betreffende deel van het lichaam een reactie.

Zo kunnen door het behandelen van de reflexpunten blokkades worden opgeheven, zodat de doorbloeding en de energiedoorstroming toenemen en het zelfgenezend vermogen van ons lichaam gestimuleerd wordt. Gevolg is een betere gezondheid, meer vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Voetreflexologie valt onder de natuurgeneeskunde en is een holistische behandelwijze.

Het basisprincipe van natuurgeneeskunde is het bevorderen van de gezondheid en het zelfgenezend vermogen.

Holistisch betekent dat naar het gehele individu wordt gekeken en dat het hele lichaam wordt behandeld en niet alleen de symptomen.

VoetreflexPlus

Ik ben in de westerse voetreflexologie en de authentieke Chinese voetreflexologie opgeleid. Bij de Chinese voetreflexologie worden naast de reflexpunten ook de meridianen meegenomen in de behandeling.

Meridianen zijn energiebanen die verticaal door ons lichaam lopen. Als in een meridiaan een verstoring zit, kan Qi niet vrij door die meridiaan stromen. Qi is het Chinese woord voor levenskracht of levensenergie. Deze levensenergie is nodig om je fysiek en mentaal gezond en vitaal te voelen. Als Qi niet vrij kan stromen, kan dat tot klachten leiden.

Op de meridianen liggen ook acupunctuurpunten. Door het masseren van een meridiaan en de acupunctuurpunten wordt de behandeling nog effectiever. De doorstroming verbetert en blokkades worden aangepakt, zodat Qi weer vrij kan stromen.

Bij Voetopia Voetreflex zijn de behandelingen altijd een combinatie van westerse en Chinese voetreflexologie.