Voetreflexologie(Plus)

Traditionele voetreflexologie

Voetreflexologie is een al eeuwenlang bestaande behandeling van de voeten. De oudste verwijzing is zelfs al meer dan 4000 jaar oud. Maar wat is het precies?

Op onze voeten zitten punten die zijn verbonden met onze organen en lichaamsdelen (reflexpunten). Deze punten worden met een speciale duimtechniek behandeld, waardoor er in het betreffende deel van het lichaam een reactie ontstaat.

Door het behandelen van de reflexpunten worden blokkades opgeheven, waardoor de doorbloeding en de energiedoorstroming in ons lichaam toenemen. Een betere gezondheid, meer vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest is het gevolg.

Een voetreflexbehandeling zorgt voor ontspanning, rust en verlichting van lichamelijke klachten, maar het helpt ook bij mentale klachten. De behandeling heeft een positieve invloed op jouw energie en emotionele blokkades en helpt je om jouw mentale problemen op te lossen.

Voetreflexologie valt onder de natuurgeneeskunde en is een holistische behandelwijze.

Natuurgeneeskunde is het bevorderen van onze gezondheid en ons zelfgenezend vermogen.

Holistisch betekent dat naar de gehele mens (lichaam en geest) wordt gekeken en niet alleen naar dat gedeelte waar de klacht zit.

Opleiding VoetreflexPlus

Ik ben een VoetreflexPlus-therapeut. Dat betekent dat ik een opleiding heb gehad in de traditionele (westerse) voetreflexologie én de Chinese voetreflexologie (VoetreflexPlus). Bij de Chinese voetreflexologie worden naast de reflexzones ook de meridianen meegenomen in de behandeling.

Meridianen zijn energiebanen die verticaal door ons lichaam lopen. Een verstoring in een meridiaan voorkomt dat de levensenergie of levenskracht (Qi) vrij kan stromen. Als Qi niet vrij kan stromen, leidt dat tot pijn(tjes) en verschillende (vage) klachten. Zodra Qi vrij kan stromen, voel je je vitaal en zowel fysiek als mentaal gezond. Door, naast de reflexzones ook de meridianen te behandelen, wordt de voetreflexbehandeling nog effectiever. De doorstroming verbetert en blokkades worden aangepakt, zodat Qi weer vrij kan stromen en jij weer lekker in je vel zit.

Bij Voetopia Voetreflex zijn de behandelingen daarom altijd een combinatie van traditionele en Chinese voetreflexologie.