Voetreflexologie(Plus)

Traditionele voetreflexologie

Voetreflexologie is een al eeuwenlang bestaande behandeling van de voeten. De oudste verwijzing is zelfs al meer dan 4000 jaar oud. Maar wat is het precies?

Bij voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door deze reflexzones te masseren wordt – in het bijbehorende deel van het lichaam – de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het menselijk lichaam zit namelijk zo mooi in elkaar dat het veel verstoringen zelf kan oplossen. Als het maar in balans is.

Door het behandelen van de reflexzones worden blokkades opgeheven, waardoor de doorbloeding en de energiedoorstroming in ons lichaam toenemen. Een betere gezondheid, meer vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest is het gevolg.

Een voetreflexbehandeling zorgt voor ontspanning, rust en verlichting van lichamelijke klachten, maar het helpt ook bij mentale klachten. De behandeling heeft een positieve invloed op jouw energie en emotionele blokkades en helpt je om jouw mentale problemen op te lossen.

Voetreflexologie valt onder de natuurgeneeskunde en is een holistische behandelwijze.

Opleiding VoetreflexPlus

Ik ben een VoetreflexPlus-therapeut. Dat betekent dat ik een opleiding heb gehad in de traditionele (westerse) én de Chinese voetreflexologie. Bij de Chinese voetreflexologie worden naast de reflexzones ook de acupunctuurpunten en meridianen op de onderbenen meegenomen in de behandeling. Ik werk niet met naalden, op de acupunctuurpunten geef ik druk met de vingers (acupressuur). Dit resulteert in een nog effectievere behandeling.

Meridianen zijn energiebanen die verticaal door ons lichaam lopen. Een verstoring in een meridiaan voorkomt dat de levensenergie of levenskracht (Qi) vrij kan stromen. Als Qi niet vrij kan stromen, leidt dat tot pijn(tjes) en verschillende klachten. Als Qi wel vrij kan stromen, voel je je vitaal en gezond, zowel fysiek als mentaal. De doorstroming verbetert en blokkades worden aangepakt, zodat Qi weer vrij kan stromen en jij weer lekker in je vel zit.

Bij Voetopia Voetreflex zijn de behandelingen daarom altijd een combinatie van traditionele en Chinese voetreflexologie.

Contra-indicaties voor voetreflexologie zijn besmettelijke huidziekten, infectiezieken, koorts, trombose, steenpuisten, aderontsteking en vrouwen met een risicovolle zwangerschap.
Voetreflexologie is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar kan aanvullend werken of gecombineerd worden met andere behandelmethoden.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaarden