De overgang

Voor veel vrouwen komt er een moment in het leven waarop je je afvraagt: “Zou ik in de overgang zijn?” Meestal begint het ermee dat je menstruaties onregelmatiger worden. Ineens sla je een maand over, wat tot dikke paniek kan leiden. De vraag die dán mogelijk door je hoofd schiet is: “Ik zal toch niet zwanger zijn?” Vervolgens lijkt de menstruatiecyclus zich weer enigszins te herstellen, om daarna toch weer alle kanten op te schieten. Er is geen pijl op te trekken. Net als op je emoties, trouwens. En je interne thermometer lijkt ook wel stuk. Dit laatste is trouwens wel een beetje het geval.


Onregelmatig ongesteld zijn, emoties die alle kanten opschieten, opvliegers……het zijn meestal de eerste en ook de meest voorkomende verschijnselen. De zogenaamde perimenopauze is aangebroken. Deze periode begint een aantal jaar voor de laatste menstruatie tot 12 maanden daarna. En als je dan een jaar niet ongesteld bent geweest, ben je “door de menopauze”. Klinkt fijn, toch? Helaas. Dit betekent voor veel vrouwen niet persé dat ze van al hun klachten af zijn. Sorry, ik kan het niet mooier maken.

Ik kan je wel met deze klachten helpen. Met mijn traject “Balans in en na de overgang” help ik vrouwen die voor, tijdens en na de overgang kampen met uiteenlopende klachten die worden veroorzaakt door een verstoorde hormoonhuishouding als gevolg van de (peri)menopauze.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaarden