Over mij

Ineens stond ik in vuur en vlam! Het was zover, ik wist het meteen, er was geen twijfel mogelijk.

Rewind naar eind jaren 80. “De dampen slaan van je rug, mam!” We moesten er een beetje om lachen dat mijn moeder (vooral tijdens het koken) midwinter in haar T-shirt buiten ging staan. Wij wisten wel dat mijn moeder in de overgang was, maar verder werd er niet veel over gezegd. “Later zul je nog wel aan me denken.”, zal mijn moeder hebben gedacht.

De overgang luidt een ander tijdperk in, waarin je echt voor jezelf kan en moet kiezen. Het roer omgooien, een opleiding volgen, doen wat echt bij je past en wat je vanuit je hart graag doet.

En nu is het dus later. Gelukkig wordt er nu meer over de overgang gesproken en wist ik van tevoren ongeveer wat ik kon verwachten. Ik wist dat het met meer klachten dan alleen opvliegers gepaard kan gaan. Dat sommige vrouwen fluitend door de overgang gaan en nergens last van hebben, terwijl anderen zoveel (fysieke en mentale) klachten hebben, dat ze niet meer normaal kunnen functioneren of zichzelf niet meer herkennen.

Bij mij begon het met opvliegers, vlak voordat ik startte met mijn opleiding tot VoetreflexPlus-therapeut. Tijdens deze opleiding kreeg ik om de week een voetreflexbehandeling en na een paar maanden realiseerde ik me ineens dat ik al een tijdje geen opvliegers meer had gehad. Dat was interessant!

Daarnaast ging ik een vriendin behandelen, die soms wel 4 of 5 opvliegers per uur had. Overdag én ’s nachts! En die slechte nachtrust had natuurlijk ook mentale gevolgen. De voetreflexbehandelingen gaven fantastische resultaten. Zowel de frequentie als de heftigheid van de opvliegers namen af en zij merkte ook dat ze zich mentaal veel beter voelde. Ik vond het zo fijn dat ik haar overgangsklachten op deze weldadige manier kon verlichten, dat ik besloot om hier een specialisatie voor te volgen. Nu kan ik vrouwen nog beter helpen met hun overgangsklachten.

Ik heb behoorlijk last gehad van de overgang en dan met name van de opvliegers, die had ik vaak en heftig. Ik ben toen onder behandeling geweest bij Linda en kreeg voetreflexbehandelingen speciaal voor overgangsklachten. De behandelingen hielpen goed en ik werd er rustig van, wat ik als zeer prettig ervaarde in een periode waarin ik minder lekker in mijn vel zat. – Miep

Dit is typisch Linda:

  • Ik ga uit van de eenheid van lichaam en geest. Dat betekent dat ik ervan overtuigd ben dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden en dat een positieve instelling bevorderlijk is voor lichamelijk welzijn.
  • Ik kan erg direct zijn in mijn communicatie en durf ook de gevoeliger liggende onderwerpen, zoals mentale problemen, onverklaarbare huilbuien of geen zin meer hebben in seks, aan te snijden.
  • Ik vind het fijn om de behandeling zoveel mogelijk in stilte te doen, zodat ik meer aandacht kan hebben voor de voeten en wat ze mij “vertellen”.

Mijn visie

De klachten die vrouwen ervaren door de overgang (of (peri)menopauze), worden veroorzaakt door een verandering in de verhouding van verschillende hormonen. Ik ben ervan overtuigd dat dat je met voetreflexbehandelingen je overgangsklachten kunt verminderen of zelfs kunt laten verdwijnen. Voetreflexologie richt zich namelijk op het in balans brengen van het hele lichaam en de lichaamsprocessen (met een duur woord: homeostase). Het behandelen van blokkades of verstoringen die bijdragen aan een hormonale disbalans, kan ondersteunend werken bij een betere balans in de hormoonhuishouding en is daarom heel geschikt bij diverse overgangsklachten.

Een andere manier om de hormoonhuishouding in balans te brengen is hormoonsuppletie en daar worden vaak heel goede resultaten mee bereikt. Maar hormoonsuppletie is niet voor iedereen geschikt en als de klachten vervelend zijn, maar niet ontzettend verstorend, of wanneer je al verschillende medicijnen gebruikt, wil je misschien liever eerst zoeken naar een alternatief. Dan is de keuze voor voetreflextherapie, wat heerlijke en ontspannende massages zijn, maar ook zorgt voor een vermindering of zelfs het verdwijnen van je overgangsklachten, makkelijk gemaakt.

Als je mij echt zou kennen, zou je weten dat….

  • ik heel enthousiast aan van alles kan beginnen, maar dingen afmaken mij wat meer moeite kost. Er liggen dus best veel onafgemaakte (onafgehaakte) dekens en halfvol geschreven memoboekjes bij mij in huis;
  • ik zó van boeken hou, dat ik soms in wel vijf boeken tegelijkertijd aan het lezen ben. Daardoor duurt het best lang voordat een boek uit is. Toch werkt het prima voor mij, omdat het meestal heel verschillende soorten boeken zijn;
  • ik op mijn 26e op de bonnefooi naar Kos (Griekenland) ben verhuisd en daar met veel plezier tien maanden heb gewoond en reisleidster ben geweest;
  • ik in 2020 met mijn man vanuit de Randstad naar de Achterhoek ben verhuisd, omdat wij hier ons zoveel meer thuis voelen (en dat we daar nog geen moment spijt van hebben gehad);
  • ik gek ben op mijn kat en echt hónderden foto’s van haar op mijn telefoon heb en dat wij hele gesprekken voeren in het katterwaals.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaarden